Fietsen De Spaak Fietsen De Spaak

Kasteel van Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek is een oorspronkelijk middeleeuwse burcht, thans nationaal museum, gelegen in Gaasbeek, een deelgemeente van Lennik. Het kasteel ligt strategisch op een helling en vertoont een onregelmatige, polygonale aanleg binnen een omwalling. Het huidige uitzicht is hoofdzakelijk het resultaat van vernieuwbouw in neorenaissancestijl uit 1887-1898, achtereenvolgens onder leiding van architect en decorateur Charle-Albert en de Franse antiekkenner Edmond Bonnaffé.

Meer info: https://www.kasteelvangaasbeek.be/

Fietsen De Spaak
Fietsen De Spaak

Hertboommolen "Zepposmolen"

De Hertboommolen is een bekende windmolen waarvan de naam reeds vermeld wordt in een cijnsboek uit 1391. De windmolen werd in de jaren zestig gebruikt in de populaire televisieserie Kapitein Zeppos. Daaraan dankt hij zijn bijnaam "de Zepposmolen". Een andere bijnaam is "de Tragische Molen" omdat er zich in de geschiedenis twee drama's hebben afgespeeld. In 1745 werd op nieuwjaarsdag in de molen binnengebroken door leden van de beruchte bende van Jan de Lichte, die de molenaar Pieter van Lierde vermoordden. En op zondag 22 april 1917 drongen rond 7 uur 's avonds vier gemaskerde mannen binnen in het huis van de molenaar, die afwezig was. De molenaarsvrouw werd vermoord.

Meer info: http://www.hertboommolenmuseum.be/

Brouwerij Lindemans

Brouwerij Lindemans bevindt zich in Vlezenbeek, hartje Pajottenland. Het is een klein dorpje met een grote troef: de lucht is er doordrongen met honderden wilde gisten, die ervoor zorgen dat ze in de brouwerij nog altijd kunnen brouwen volgens de eeuwenoude brouwmethode, spontane gisting. In 1822 beloofde Joos Frans Lindemans eeuwige trouw aan Françoise Josine Vandersmissen. Zes generaties verder en brouwerij Lindemans is nu in handen van Geert en Dirk Lindemans. Samen bewaken zij het authentieke karakter, de verrassende smaak en de vrucht van vakmanschap.

Meer info: https://www.lindemans.be/

Fietsen De Spaak
Fietsen De Spaak

Museum Belgisch trekpaard

Het museum is gevestigd in het voormalig Gemeentehuis van Vollezele, en is een algemeen erkende waarde geworden als cultureel erfgoed. Het trekt jaarlijks vele honderden bezoekers van heinde en ver.

De stichter en promotor van dit alles was Philippe van Dixhoorn, afstammeling van een der stoeterijen. Zijn droom wordt verder gedragen door familieleden, vrienden en gedreven vrijwilligers.

In 2012 kwam er een totale restyling waardoor het museum boeiender werd voor een veel ruimer publiek.

Meer info: http://www.museumvanhetbelgischtrekpaard.be/